Macam Mana Nak Buat Duit Dengan Forex - Dah tiga tahun ...

Pengalaman & Realiti Sebenar Main Forex

Aku nak kongsi realiti sebenar main forex. Boleh ke jadi kaya kalau main forex? Senang ke main forex? Forex ni scam atau benar? Kalau nak tau jawapannya, rajin-rajinkanlah diri untuk baca pengalaman yang aku kongsikan di bawah ni. Kalau korang malas nak baca, boleh skip ke perenggan yang terakhir untuk mengetahui jawapannya.
OK! Ceritanya bermula bila aku decided untuk main forex selepas aku diberhentikan kerja (24 jam notis) oleh syarikat aku. Sebelum diberhentikan kerja, aku ada jugaklah ilmu asas pasal forex trading ni. Sebab tu aku macam confident untuk menganggap yang aku boleh jadikan forex trading sebagai full-time job aku. Tambahan pula dalam account aku masa tu ada dalam ~RM30k duit saving.
So sebagai permulaan, aku decided untuk join satu group Telegram forex signal oleh FxProfitPips. Aku terpengaruh untuk masuk group forex signal tu sebab diorang selalu claimed yang group tu selalu menang trading dengan"95%" winning rate & siap cakap boleh dapat untung USD100 dalam sehari dengan deposit USD10 sahaja sebagai permulaan. Pastu aku register dengan bukak forex account sebanyak USD60 bersamaan ~RM250 (Group Telegram forex signal tu buat duit melalui commission bila kita menang trade sebab kita register di bawah group forex signal tu).
Bila aku start live trading & follow signal group Telegram tu, baru aku tau yang realiti forex ini tidak indah sebenarnya. Nak dipendekkan cerita, group forex signal tu bukannya selalu menang trading pon. Kalau menang pon kadang2 jer. Bila diorang menang trading, punyalah diorang bangga & buat announcement kat group Telegram. Tapi bila diorang kalah dalam trading, krik krik.. Senyap macam tu jer. Apa yang aku boleh conclude kan tentang group forex signal tu (FxProfitPips) adalah winning rate diorang bukannya 95%. Pastu untung USD100 dalam sehari dengan berbekalkan deposit USD10 tu semua propaganda jer lebih.
Account trading aku sebanyak USD60 tu margin call dalam masa 2-3 bulan. Itu pon aku trade guna lot kecik 0.01 untuk setiap trade. Secara kesuluruhan, aku dah spent duit sebanyak RM250 (Bukak account trading) & RM100 (Untuk beli buku2 bacaan tentang forex). So total duit yang aku dah habiskan untuk forex adalah sebanyak RM350 dalam masa 2-3 bulan tu.
Kenapa aku kongsikan pengalaman aku ni semua kepada korang? Sebabnya aku tak nak korang terpedaya dengan fantasi2 yang ditanamkan oleh group2 forex signal kepada orang2 yang tengah terdesak nak membuat duit tambahan. Sebab bila korang follow group forex signal tu, bila korang menang trade, group forex signal tu dapat commission. Tapi bila korang kalah trade, group forex signal tu tak rugi apa2. Korang rasa adil ke macam tu? Aku pon bersyukur sebab aku cuma rugi RM350 sepanjang aku terjebak dengan forex ni. Sebab ada jer ramai orang lain yang dah menghabiskan beribu-ribu ringgit sebab nak mengejar fantasi untuk menjadi kaya dengan bermain forex.
Aku tak nafikan ada orang yang mendapat untung besar dengan trading forex. Tapi orang2 macam tu dah memang pon kaya sebelum ni sebab diorang ada simpanan duit yang banyak atau ada buat bisnes selain trading forex. Jadi bila diorang kalah trade, tak effect diorang pon sebab diorang ada banyak duit backup dari saving atau income2 yang lain. Tapi kalau korang nak main forex dengan hanya berbekalkan duit saving yang sikit seperti contoh RM1000 di dalam account bank, korang sebenarnya melakukan kesilapan yang besar.
Alasan yang selalu diberikan kepada orang2 yang rugi dalam forex adalah ilmu kena cukup, trading forex & main forex adalah 2 perkara yang berbeza, kena pandai buat analisis, bla bla bla and seterusnya. Aku mengaku memang ada betulnya di situ di mana kita kenalah pandai/berilmu dalam membuat sesuatu perkara seperti contoh trading forex atau perkara2 yang lain. Tetapi aku rasa ramai orang jarang bercerita tentang realiti sebenar forex, sebab semuanya lebih suka nak bercerita indah tentang forex. Jadi aku rasa aku macam ada tanggungjawab untuk memberitahu realiti sebenar tentang forex kepada orang2 yang ada plan nak cuba try test forex ni.
Jadi sebagai kesimpulan, boleh ke jadi kaya kalau main forex? Jawapannya boleh, kalau korang ada ilmu yang cukup tentang forex & juga duit simpanan yang banyak giler. Jadi bila korang rugi, korang takkan rasa terkesan daripada kerugian tu. Senang ke main forex? Jawapannya susah, sebab kalau senang takkan ada orang yang miskin di dalam dunia ni sebab semua boleh generate duit melalui forex trading. Forex ni scam atau benar? Ada yang scam & ada yang betul. Aku nak nasihatkan kalau nak follow group forex signal, kena berhati-hati. Sebab kebanyakkan daripada group2 forex signal ni selalu suka heboh kepada satu dunia bila diorang menang trade, tapi bila diorang kalah trade terus diam sejuta bahasa. Dari situ boleh nampaklah diorang tak telus/jujur kepada orang2 yang join group forex signal tu.
Sekian. Terima kasih kepada sesiapa yang membaca post ini sampai habis.
submitted by siber3000 to malaysia [link] [comments]

Macam Mana Nak Menang Forex! cara cepat nak belajar forex untuk newbie. (ini cara dia ... Macam mana kita nak tahu kita dah cukup ilmu dalam forex? Macam mana dapat duit dari Online Forex Trading sebenarnya? Cara cepat pandai dalam Forex Trading. trader baru forex? macam mana nak start step by step? EP 2 : KENALI STRUCTURE PEMBELIAN DARI TRADER KE BROKER

MACAM MANA NAK BUAT DUIT DENGAN FOREX TRADING?! Tentu itu soalan pertama yang anda tertanya-tanya bila anda dapatkan ebook ini kan? Baiklah, saya akan ceritakan. Untuk menjana pendapatan daripada forex, anda perlu beli matawang pada harga rendah dan jual semula pada harga yang tinggi (BUY), atau jual pada harga yang tinggi kemudian beli semula pada harga yang rendah (SELL). Untuk Buy dan Sell ... Sponsored Sponsored Recent Posts Categories ArchivesDagangan forex dibuka 24jam sehari tanpa henti dan jumlah dagangan pula melebihi USD$2.5 trillion setiap hari- .Since there is an operator analogous to the momentum which commutes with the macam mana nak buat duit dengan forex Hamiltonian, Popigai (Siberia, Russia) (Koeberl, Masaitis et al.Belajar Trade Forex:Mathematical Expectation ME ... mcam mana sy nak join. Reply. Khalid Hamid 01/04/2018 at 23:22. join apa ya tuan? Reply. Akiah Ruhana 26/03/2018 at 03:32. Salam tuan, nk tnya IQ OPTION trader tu ok ke tuan…? Reply . Khalid Hamid 01/04/2018 at 22:55. ws. itu bukan forex tu. Reply. wono 26/03/2018 at 13:28. terima kasih banyak, barokallah. Reply. lan 26/03/2018 at 20:57. salam tuan, broke GCMAsia trusted ka?, mnjnjikn 100% ... Sebenarnya Bitcoin (BTC) mempunyai fungsi dan ciri yang menarik, menyebabkan matawang digital ini popular di dalam kalangan pelabur industri kripto. Tetapi dari mana pelabur membeli matawang digital ini? Mudah sahaja. Apa yang anda perlukan hanya sambungan internet dan ikut langkah di bawah: 1. Layari bitcoin.org 2. Masukkan jumlah BTC yang anda ingin beli atau nilai […] Macam yang dipaparkan, forex trading ini pasaran dua hala, jadi apa sahaja pergerakan dalam pasaran dan impak ekonomi, kalau kita ada ilmu yang betul, kita boleh buat duit. Ok pertama, macam mana mula trade forex ni? Nak buka akaun macam mana? Nak belajar di mana? Macam mana semua ni? Nasib masih lagi simpan samsung galaxy y zaman jepun purba dulu nk install mt4 pn tak lepas Forex, bukan tak berusaha sedaya upaya tapi keadaan dan kewangan sangat terbatas sampai satu tahap rasa macam aku manusia paling malang nak berjaya macam orang lain nak bagi mak ayah duit tiap bulan tapi nak sara diri sendiri pun tak daya sabarlah mak, org tahu mak susah org tengah usaha nak senangkan ... Ini kesilapan yang saya sendiri pernah lakukan apabila baru nak belajar forex. Cuba bayangkan, anda search kat Google untuk info tentang Forex di Malaysia, seterusnya, anda klik satu link yang membawa anda ke satu forum. Forum tentang Forex rupanya.. Jangan biarkan forum mengambil masa anda untuk belajar. Info dekat forum percuma tidak semestinya betul. Info di forum akan menyesatkan anda! 2 ... Tertarik sy baca story sis pasal forex ni. Macam mana kalau sy nak join forexmudahbyjo ni ya ? Tapi masalah nya. Sy mmg zero btol betol zero dalam bab forex ni. Still boleh join ke ? Reply Delete. Replies. Reply. Anonymous 3 May 2017 at 11:18. Halo, Perkenalkan, Nama saya Wenny Saya adalah development dari ForexMart, Kami melihat website anda dan kami ingin mendiskusikan kerjasama kemitraan ... Saya nasihatkan supaya hati2 kalau nak join mana2 kelas. Kalau boleh tanya atau dapatkan pandangan dari mereka yang dah pernah pergi ke kelas tersebut. Terlalu banyak scam dalam Forex sekarang. Orang2 baru macam tuan Syed lah sasaran mereka. Kalau pembacaan agak susah, cuba tengok video. Ada banyak di Youtube kalau tuan search. Saya sendiri pun belajar macam ni dulu. p/s: Saya terpaksa remove ... Anda boleh buat profit brape pun anda nak guna akaun REAL $10,000.. Katalah hari ke-11 anda dah dapat profit USD$5,000, anda akan terus dapat 30% dari profit USD$5,000 tu! Maksimum daily loss adalah USD$500 dan max USD$1,000 total tau… Macam Mana Nak Join? Anda kena join step 1 dulu. Klik sini untuk daftar. Pilih akaun mengikut modal yang ...

[index] [7453] [15235] [26554] [7941] [19270] [27972] [19907] [27649] [11257] [23844]

Macam Mana Nak Menang Forex!

Konsep penting dalam forex trading ialah bukan semata kita pandai dalam forex. Tapi utama ialah macam mana nak belajar, kita kena pandai belajar. 1. Kena ulang dengan topik dan cikgu yang sama. 2 ... Cara mulakan Forex bagi orang baru supaya tak sesat jalan macam 95% trader. - Duration: 21:35. Road To FTT 9,880 views. 21:35. berapa modal sesuai dan macam mana nak kira lot trading.. (sebab ada ... trader baru forex? macam mana nak start step by step? - Duration: 21:49. Road To FTT 4,077 views. 21:49 🔥 HOW to GRILL a STEAK by Master Chef Robert Del Grande - Duration: 9:01. ... trader baru forex? macam mana nak start step by step? - Duration: 21:49. Road To FTT Recommended for you. 21:49. Prinsipal Asas Memahami Penggunaan Multi-Indicator dan Multi-timeframe.. - Duration ... cara cepat nak belajar forex untuk newbie. (ini cara dia) Watch later. Share. Copy link. Info. Shopping. Tap to unmute. If playback doesn't begin shortly, try restarting your device. You're signed... trader baru forex? macam mana nak start step by step? Road To FTT. Loading... Unsubscribe from Road To FTT? ... Nak Tahu Cara Entry Paling Selamat Dalam Forex Trading? - Duration: 34:37. TFS Price ... dalam season ni I akan bantu newbies atau zero dalam market macam mana nak mulakan trading step-by-step, video-by-video! Saksikan season 1 dalam MARU MULA TRADE! Website : www.marubozu.co

https://binary-optiontrade.setziemep.tk